- 2 tojásfehérje
- 1/4 teáskanál só
- 1 teáskanál víz vagy gyümölcslé
- 1 dl méz
- 1/2 teáskanál vanília
Egy vízfürdős forralóedényben keverjük össze a tojások fehérjét, a sót és a vizet vagy gyümölcslevet. (Ha ilyen edényünk nincs, közönséges lábost vagy fazekat is használhatunk, ám a főzést vízfürdőben – egy nagyobb fazék vízbe állítva – végezzük). Verjük jó keményre a tojásokat, amíg a hab megtartja alakját. A habot tovább verve vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet. Ezután a vízfürdőben főzzük meg a habot, állandó verés közben addig, míg a keverékbél kiemelt habverő csúcsot nem hagy maga mögött (ez a kombinált verés-főzés mintegy 5 percet vesz igénybe).
Vegyük le az edényt a tűzről. Adjuk hozzá a vaníliát és addig verjük tovább a keveréket, míg jól kenhető nem lesz (kb. 2 percig).