- 2 banán
- 5 dkg mazsola
- kb. 20 babapiskóta
- 6 tojás
- 10 dkg porcukor
- egy csipetnyi só
- 2,5 dl tejszín
- vaj és porcukor a formához
Egy 16 cm-es átmérőjű gömbölyű formát jól kivajazunk, beszórjuk porcukorral, a banánt vékony szeletekre vágjuk, a piskótát kb. 2 cm-s darabokra szeleteljük. A tojásokat a tejszínnel, a porcukorral és a sóval együtt felverjük. Az előkészített forma alját kibéleljük banánkarikákkal, ezek közé mazsolát teszünk, majd megtöltjük felváltva banánkarikákkal, mazsolával, piskótadarabokkal. Végül beleöntjük a tejszínes tojást, a formát szorosan lezárjuk alufóliával, a pudingot alig gyöngyöző vízfürdőben másfél órán át főzzük. A tűzről levéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni, majd óvatosan kiborítjuk belőle, adagokra vágjuk.
Zombori Andi receptje.