Tészta:
- 37,5 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 125 ml langyos tej
- 1 tojásfehérje
- pici só
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg puha margarin
Töltelék:
- 10 dkg reszelt tejcsokoládé
A kenéshez:
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
A tészta hozzávalóit simára jól kidolgozzuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt elfelezzük, és kb. 2-3 mm vastag kerek formára nyújtjuk. Vékonyan megkenjük a felvert tojásos tejjel, majd a lereszelt csokival megszórjuk. Cikkekre vágjuk, mint egy 24 szeletes tortát, és kívülről befelé haladva kiflivé tekerünk minden egyes szeletet. Megkenjük a maradék tojásos tejjel, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
A képen 2 adag sütemény látható, van közte diós és kókuszos is. Annyi a különbség a csokishoz képest, hogy a lapot olvasztott vajjal kell megkenni, különben nagyon száraz lesz. Én sima darált dióval és kókuszreszelékkel szórtam meg, cukor nélkül.
Kassai Ildikó receptje.