- 25 dkg margarin
- magozott meggy
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg darált keksz
- 2 evőkanál porcukor
- 6 tojásból piskótatészta
25 dkg margarint elkenünk a tepsi alján (az oldalán nem kell), majd bőven megszórjuk kimagozott meggyel. 10 dkg darált diót, 15 dkg darált kekszet, 1 csomag vaníliás cukrot, 2 evőkanál porcukrot összekeverünk, rászórjuk a meggyre, majd a tenyerünkkel megnyomkodjuk. 6 tojásból piskótát készítünk, és ráöntjük a kekszre. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből, és ha kihűlt, csokimázzal vonjuk be a meggyes részt. Azért fordítottas, mert ha kész, a piskóta kerül alulra.
Kósáné Tinkó Mária receptje.