A tésztához:
- 2 db kerek piskótalap (2-3 cm vastag)
A töltelékhez:
- 5 dkg vaj
- 12 dkg cukor (eredetileg barna cukor)
- 2 doboz cukrozatlan, nem darabolt ananászbefőtt (500 gr-os)
- 22 szem cseresznyebefőtt
Először szűrd le az ananászt. Kell 2 db kerek tortaforma, 30 cm átmérőjűek. A cukrot felezd el a két tepsibe. A megolvasztott vajat kétfelé kell osztani, hozzá kell keverni a cukorhoz, és jól elsimítani, hogy egyenletes legyen. A tepsik közepére tegyél egy-egy ananász karikát, és körbe-körbe is. Minden szelet közepébe egy szem cseresznye kerül. Közben elkészíted a piskótatésztát, és egyenlő mennyiségben elosztva a két tepsiben az ananászok tetejére öntöd. Körülbelül 25-30 percig kell sütni közepes hőmérsékletű (180°C) sütőben. Amikor kisült, az egyiknek vágd körül késsel a szélét, rakj rá egy tányért és borítsd bele. A másik tepsit pedig szintén borítsd rá a tányéron lévő tortára úgy, hogy az ananász felül legyen.
Nagyon finom, mutatós sütemény!
Christina Geller receptje.
Kép forrása: Hami