A tésztához:
- 3 tojássárgája
- 4 dl tej
- csipet só
- 6 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
A töltelékhez:
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaópor
A tetejére:
- 1 tojássárgája
A cukrot elkeverjük a liszttel, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot. Gyenge, jól nyújtható tésztát kapunk. Kb. fél óra kelesztés után 6 cipóra osztjuk. A tésztákat lisztezett deszkára tesszük, és kalácsforma nagyságúra nyújtjuk, majd mindegyiket megkenjük a töltelékkel. Felsodorjuk őket egyenként, és hármas fonással befonjuk. Az így kapott 2 db fonott kalácsot sütőpapírral bélelt formákba, vagy tepsibe tesszük és addig pihentetjük, míg a kalácsformát kitölti. Megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30 percig sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!