Tészta:
- 30 dkg liszt
- 4 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál zsiradék
- 1 tojás
- 1 dkg szalalkáli
- 1-2 dl tej
- 1 császárkörte aroma
Krém:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
Másik variáció a krémre:
- 1,5 csomag vaníliás pudingport
- 6 dl tejben megfőzünk, ha kihűlt, a fenti mennyiségű porcukros margarinkeveréket hozzákeverjük
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három lapot sütünk belőle tepsi hátán. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra teljesen bepuhul. A tészta az aromától rózsaszínű lesz (mint a flamingó). Tetejére porcukrot hintünk. Rendkívül mutatós!
Ami a főzött krémet illeti, értelemszerűen a tejben felfőzzük a lisztet, majd kihűlés után robotgéppel beledolgozzuk a porcukrot és a margarint.
Vaskóné Józsa Lívia receptje.