Tészta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- csipet só
- 30 ml császárkörte aroma
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 2 evőkanál étolaj
Krém :
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 3 – 4 evőkanál porcukor
- 2 dl tejszín
- 2 teáskanál étkezési zselatin
- 30 ml víz
- zöld szórócukor – a tetejére ( elhagyható )
A sütőt 180 °C ra előmelegítjük egy 25 * 25 cm – es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az aromát, az olajat, tovább keverjük, majd hozzászitaljuk a sütőporral vegyített lisztet. A tojások fehérjét a sóval habbá verjük és összeforgatjuk a masszával. Ezután a tepsibe öntjük és kb 15 – 18 perc alatt – tűpróbáig sütjük.
A krémhez a túrót villával krémesre törjük, ízesítjük, hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel.
A túrós habot a kihűlt piskótára szedjük, elsimítjuk és 2 – 3 órára hűtőbe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel kisebb kockákra vágva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!