Linzertészta:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 1/2 csomag sütőpor
A megkenéshez:
- lekvár
Összeállítjuk a linzertésztát, majd zsírozott-lisztezett tepsibe rakjuk és megkenjük lekvárral.
Töltelék:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 14 dkg darált dió
A linzertésztára simítjuk a 3 tojásfehérje habját, amit a 20 dkg porcukorral verünk fel, és a darált diót is belekeverjük. Megsütjük.
Piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál étolaj
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Sütünk egy 4 tojásos piskótát. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, adunk hozzá 4 evőkanál cukrot, ezzel is verjük, 1 evőkanál étolajat, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját is. Ezeket még robotgéppel dolgozzuk össze. Adunk hozzá 4 evőkanál lisztet, amibe elkevertünk 1/2 csomag sütőport, és megsütjük zsírozott lisztezett tepsiben, ugyanabban, amiben előzőleg a linzert sütöttük. Ha mindkét tésztánk kihűlt, a piskótát megkenjük lekvárral, és erre fektetjük a habos linzertésztát.
Havasi Zsuzsa receptje.