A tésztához:
- 4 tojás
- 30 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 50 dkg túró
A tetejére:
- porcukor
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A sárgáját kikeverem a porcukorral, miközben hozzáadagolom a tejet és az olajat. Habosra keverem, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket habbá verem, majd óvatosan a masszához forgatom. Egy 22 × 32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, és 180°C-on megsütöm benne a tésztát. Miután kihűlt, két lapra vágom.
A töltelékhez a margarint jól kikeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével, majd hozzáadagolom a túrót. Az így elkészült krémmel töltöm meg a piskótát, a tetejét pedig porcukorral meghintem.
Szántó Hajnalka receptje.