Tészta:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
- 1 csipet só
- 3 evőkanál hideg víz
Töltelék:
- 4 tojás sárgája
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg reszelt étcsokoládé
- 25 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás puding
- 10 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom és két lapot nyújtok belőle. Az első lapot kisütöm és félre teszem, ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezem. A töltelék hozzávalóit összekeverem, a sárgáját a cukorral kikeverem, a tojások fehérjét felvertem. A csokit lereszelem és a darált diós masszába belekeverem.Hozzáadom a tojás sárgáját és a felvert tojás habot. Ezt a tölteléket a lapra simítom és 180 °C-os sütőbe megsütöm. Amíg sül elkészítem a krémet. A pudingot a cukorral és a tejjel felfőzöm. A tejszínt habbá verem. A már nem forró kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverem, és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenem. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére teszem.Egy-két óra múlva szelhetem. A tetejét porcukorral megszórom. Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz ,ezért én még melegen kockákra vágtam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön szét.
Domján Mária recpetje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!