Tészta: kakaós 2x
- 3 tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál rétesliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál meggylikőr
Diós tészta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál rétesliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 g darált dió
- 3 evőkanál meggylikőr
Krém:
- 700 ml tej
- 8 evőkanál gríz
- 70 g porcukor
- 200 g vaj
- 2 evőkanál darált kávé
- 3 evőkanál csokilikőr
- 50 g reszelt keserű csoki
Teteje:
- 200 g fehér csoki
- 1 kocka keserű csoki
- 120 ml baracklekvár
A kakaós laphoz a tojást cukorral kihabosítom. A lisztet, sütőport, kakaót összevegyítem és hozzá szitálom as tojásos alaphoz. A tepsit sütőpapírral bélelem, tésztát beleöntöm, egyenesre simítom. A sütőt 180° C melegítem ki és minden lapot 10 percig sütöm. A diós laphoz a tojást cukorral kihabosítom, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és végül a darált diót. A megsült lapokat hagyom hűlni a rácson.
A tejben elkeverem a grízt és sűrű pépet főzök belőle. Majd hagyom hűlni. A vajat porcukorral kihabosítom, hozzá kanalazom a kihűlt pépet és kihabosítom. Hozzáadom a csokilikőrt is, majd két részre osztom. Az egyikhez hozzáadom a darált kévét és a hozzá reszelem a csokit is.
A kakaós lapot megkenem forró baracklekvárral, majd rákenem a fehér krémet. A fehér krémre ráhelyezem a diós lapot és megkenem a kávés csokis krémmel. Ráhelyezem a másik kakaós lapot és hűtőbe helyezem. Mikor megdermedt, lenyomatom és éjszakára a hűtőben hagyom. Másnap a felső kakaós lapot megkenem forró baracklekvárral és leöntöm csoki mázzal.
Mikor a csokimáz kemény szeletelem forró vizes késsel. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Izabela Ráczová receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!