Alap:
- 1, 5 kg alma
Piskóta:
- 8 tojás
- 18 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 citrom leve
- 1/2 l tej
- 250 g margarin
- 25 dkg porcukor
Valamint:
- 1 evőkanál kakaópor
- torta dara
Az alaphoz az almákat meghámozzuk, vastagabb cikkeket szelünk belőle. Egy közepes tepsibe sütőpapírt teszünk és az alma szeleteket a sütőpapírra helyezzük. A piskóta hozzávalóit összekeverjük, és ennek a felét az almára csurgatjuk. A piskóta másik felébe kakaót keverünk, és ezt is rácsorgatjuk a többi tetejére, így sütjük meg. Amikor elkészült, óvatosan leszedjük róla a sütőpapírt. A pudingporból, a tejből, sűrű pudingot főzünk. Félre tesszük hűlni. A margarint, a porcukrot a citrom levét kikeverjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal. Ezt a krémet a kihűlt tésztára (az almás oldalára) kenjük és torta darával díszítjük.
Soltész Márti receptje.