Tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál rum
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Krém:
- 1 liter tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl Hulala tejszín
A tészta elkészítése : A tészta hozzávalóit dolgozzuk összes, és osszuk két részre. Nyújtsuk ki vékonyra majd lisztezett tepsi hátán kb. 200 °C-on, pár perc alatt két lapot süssünk belőle. A felső lapot kockázzuk fel akkorára amekkorára majd a sütit szeretnénk felvágni.
Krém készítése : A pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. A margarint keverjük ki a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd ha kihűlt a pudingos krémünk a kettőt keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá.
Kisfali Judit receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!