Piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál víz
- 15 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 0,5 dl olaj
- 1 sütőpor
Ezekből 24-26 centiméteres tortaformában kerek piskótát sütünk.
Meggyes töltelék:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 vaníliás pudingpor
- 6 dkg cukor
A befőtt levével (3 dl), a cukorral megfőzzük a pudingot, majd a félbevágott meggyet is belekeverjük, körülbelül 16 szem kivételével. Ezek lesznek majd a díszek a tetején.
Tetejére:
- 7 dl Hulala tejszínt keményre felverünk
A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó és középső lapra körbe, csíkonként váltakozva habzsákból rányomjuk a meggyes krémet és a tejszínhabot. A tejszínből annyit hagyjunk, hogy jusson a tetejére és az oldalára is. (Ha egyszerűsíteni akarjuk, akkor az alsó lapra rákenjük a tejszín 2/3-át, a középsőre pedig a meggyes krémet) Rátesszük a 3. lapot és a maradék tejszínnel kívülről bekenjük az egész tortát. Habzsákból rózsákat nyomunk a tetejére, amikre 1-1 meggyszemet teszünk. A közepét, vagy az oldalát csokireszelékkel díszítjük.
Pethes Judit receptje.