Tészta:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- pici só
- 2 dl tejjel összegyúrni, majd 6 részre osztani
Töltelék:
- 20 dkg darált mák
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg liszt amiben elkeverünk
- 1 csomag sütőport
- 10 dkg olvasztott margarin
- 2 dl langyos tej
- 2-3 csomag vaníliás cukor
- citromhéj
Krém:
- 1 liter tejből és
- 3 csomag vaníliás pudingból sűrű pépet főzünk
- 25 dkg margarint
- 25 dkg porcukorral kikeverünk, ha a puding kihűlt összekeverjük, adunk hozzá vanília aromát is
Két tésztalapot sütőlapon akkorára sütünk, mint amiben majd a rudakat sütjük. Kinyújtjuk a többi tésztát is, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos töltelékkel, amit jól összedolgozva rákenjük a lapokra, és feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat, előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük, amíg kezd barnulni. Össze fognak nőni, de nem kell szétszedni őket. A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyújtani a tésztát hogy minél több legyen rajta a tekerés.
Összeállítás:
- Egy lapot leteszünk
- A krém felét rákenjük
- A KIHŰLT, EGYBENŐTT RUDAKAT RÁTESSZÜK
- A krém másik felét rákenjük a rudakra
- A másik lapot rárakjuk a krémre
Kicsit lenyomatjuk, teszünk rá sütőlapot és valami nehezéket, majd csokival bevonjuk a tetejét. Ezt a sütit 28 × 40 cm-es tepsiben sütöm.
Ménesi Magdi receptje.