Tészta:
- 3 tojásos barna piskóta
Krém:
- 1 üveg meggybefőtt leve
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 2-3 evőkanál cukor
- 500 ml Meggle tejszín
Tetejére:
- 1 csomag piros zselatin
- meggy
- tejszínhab
A barna piskótából három lapot sütök. A krémhez pudingot a cukorral és a meggybefőtt levével megfőzöm, még puffogni kezd. Lehet beletépkedni meggydarabokat is. A tejszínt felverjük az alsó lapra kenjük, majd erre jön a krém, ismét egy lap és újra a tejszín, rá a krém, végül a harmadik lappal beborítom. A tetejét megkenem tejszínnel és az oldalát is. A piros zselatint elkészítés után a tejére öntjük úgy, hogy a szélét kihagyom körülbelül 3 centiméter szélesen és a közepét telepakolom meggy szemekkel, erre kerül a zselé. A kihagyott részt tejszínhabbal díszítem.
Egy kis segítség a csoki csipke készítéséhez : itt
Bné receptje.
jazzpop mondta
Bizony-bizony ez jó kérdés!
Szekér Ágnes mondta
Az oldalára hogy csináltad azt a csipkét? Nekem az tetszik legjobban
Web Cukrászda mondta
Kedves Szekér Ágnes! Valóban helyénvaló a kérdés. 🙂 Éppen ezért készültünk a válasszal. A folyamatot erre a linkre kattintva olvashatja :http://webcukraszda.hu/csoki-csipke-keszitese-hazilag/
Sok sikert kívánunk a munkához!