Piskóta:
- 10 tojás
- 8 evőkanál kristálycukor
- 7 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab, beletesszük a sárgáját, és tovább verjük még 3 percig. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, és a tojásos masszába forgatjuk óvatosan. A kapott tészta 1/3-át tortaformában megsütjük (kb. 15 perc alatt), 180°C-ra előmelegített sütőben. A maradék masszából még két ugyanolyan lapot sütünk, így a megsült piskótakorongok egyformák lesznek, és nem kell a piskóta szétvágásával foglalkozni.
Meggyzselé:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál kristálycukor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- 5 dl Hulala habtejszín
Az üveg magozott meggyet lecsöpögtetjük, és a levét kipótoljuk vízzel 4 dl-re. A vaníliás pudingot összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a meggylevet, és sűrűsödésig főzzük. Ha sűrű, akkor belekeverjük a meggyet is. Ezt még melegen az egyik piskótakorongra kenjük.
A krémhez megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral és a tejjel, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A habtejszínt felverjük, és a vaníliás pudinggal összeforgatjuk. Az így kapott krém felét a meggyes rétegre simítjuk, majd ráhelyezzük a második piskótakorongot, és erre kenjük a krém másik felét. Végül rátesszük a harmadik korongot, és tetszés szerint díszítjük.
Drávai Szabina készítette el, forrás: a szomszédból Bözsi néni. 🙂
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!