Tészta:
- 1 db 8 tojással készült kakaós piskóta + 2 evőkanál étolajjal elkészítve
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 üveg meggykompót
- meggyszörp
- 1 csomag Gála főzés nélküli vaníliás krémpor
- 5 dl habtejszín
- kakaópor
Díszítés:
- fondant
A vaníliás pudingot 1 evőkanál keményítővel felfőztem a meggykompót levével (ezt 7 dl-re egészítettem ki, szörppel). Belekevertem a meggyet is, és mikor kihűlt, kicsit összeturmixoltam, majd hagytam hűlni.
A Gála krémport elkészítettem a csomagolásán található leírás szerint. Felvertem 5 dl tejszínt, összekevertem a két krémet, majd kettévettem és a felébe kakaót kevertem.
Ezzel a háromféle a krémmel töltöttem meg a tortát. Zacskókba raktam mindegyiket, és felváltva rajzoltam köröket, amíg a közepére értem. A következő lapot ugyanígy töltöttem, csak a szélét más színű krémmel kezdtem. Miután elkészült, befedtem és fondanttal díszítettem.
Szalai Antalné receptje.