- 10 dkg liszt
- 12 dkg étkezési keményítő
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 üveg meggybefőtt
- 6 dl tejszín
- 4-5 evőkanál cseresznyepálinka
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 5 dkg tejcsokoládé
- 2 evőkanál ribizliöntet
- 3 lap fehér zselatin
- 3 dkg kakaó
- 1 fahéj
- darált natúr pisztácia
A tojásfehérjét 5 evőkanál langyos vízzel habbá verjük. Belekeverünk 12 dkg cukrot, és hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet 10 dkg keményítővel, a kakaóval és a sütőporral együtt a habba vegyítjük. Sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, 175°C-on (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 35 percig sütjük. A kihűlt tésztát keresztben kétszer elvágjuk.
A befőttet lecsöpögtetjük, 4 kanál befőttlében, elkeverjük a maradék keményítőt. A többi levet 2 kanál cukorral és a fahéjjal felfőzzük, majd besűrítjük. A gyümölcs 2/3-át visszatesszük a lébe, és az alsó lapra halmozzuk. 3 dl tejszínt 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verünk. A feloldott zselatint a pálinkával együtt a habba keverjük. A hab felét a meggyre simítjuk. Befedjük a második lappal, és rásimítjuk a maradék tejszínhabot. Befedjük a harmadik tortalappal, és hűvös helyre állítjuk.
A maradék tejszínhab 2/3-át a torta tetejére és oldalára kenjük. A többiből a szélére 12 tojásdad kört nyomunk, belsejükbe ribizliöntetes meggyet teszünk. A torta oldalát megszórjuk reszelt csokoládéval, a közepét pedig pisztáciával.