Piskóta:
- 6 tojás
- 6 kanál cukor
- 6 kanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krém:
- 500 g mascarpone
- 400 g habtejszín (hideg!!)
- 200 g fehércsoki
- 300-400 g málna
- porcukor
- céklapor a színezéshez
Piskóta:6 tojást szétválasztom. A cukrokat hozzáadom a sárgájához, habosra keverem. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, utána beleforgatom a sárgáját, majd a lisztet a sütőporral hozzáadom. Óvatosan összeforgatom, 170 °C-on megsütöm.
Hagyom lefele fordítva kihűlni az elkészült piskótát, majd 3 részre vágom.
Krém:A fehércsokit megolvasztom, hagyom langyosra hűlni, utána gépi habverővel hozzákeverem a mascarponéhoz.
A HIDEG habtejszín keményre felverem, utána összekeverem a mascarponéval, pihettetem a hütőben míg a málnapürét elkészítem.
A málnából pár szemet meghagyok a díszítéshez, a maradékot ízlés szerint porcukorral ízesítem, majd botmixerrel átmixelem.
A kapott málnakrémet aprólyukú szűrőn átszűröm, hogy a magok ne maradjanak benne.
Rétegezés:A piskótalapokat megkenem a krémmel, a szélén körbe habzsák segítségével húzok mégegy réteget, a magasított réteg belsejébe a málnapüré felét beöntöm.
Ugyanezt teszem a második rétegnél.
A tortát miután betöltöttem, kicsit visszarakom a hűtőbe hűlni.
A maradék krémből kiveszek egy kis részt, ezt színesítem átszitált céklaporral. Lentről felfele haladva elsőnek a sötét színű krémmel lekenem a torta szélét, utána a fehér krémet is felviszem fölé. Én ehhez is habzsákot használtam. A tetejét kentem le a legvégén a tortának, majd díszítettem.
Kiss Panni receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!