A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 citrom héja
- csipet só
A tetejére:
- 15-20 dkg porcukor
- 1 tojásfehérje
- kevés kókuszreszelék
A tésztához a margarint eldolgozzuk a liszttel, amibe csipet sót szórtunk, majd hozzáadjuk a többi alkotórészt is. Gyors mozdulatokkal puha tésztát gyúrunk, és egy órára hűtőbe tesszük. 3 mm vastag lapot nyújtunk, és kis fenyőfákat szúrunk ki. Közepes tűznél világosra sütjük. A mázhoz a tojásfehérjét 10 percig kavarjuk (és nem verjük!) a porcukorral, míg sűrű, egynemű masszát kapunk. A kihűlt fenyőfákat bevonjuk a cukormázzal, oldalukat kókuszreszelékbe mártjuk.
Karácsonyfára szép dísz, de nemcsak mutatós, hanem finom, omlós sütemény is.
Porzsolt Évi receptje.