A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 3 evőkanál tejföl
- 2 dkg élesztő + kevés tej és cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg baracklekvár
- 35 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
A tetejére:
- 10 dkg fehér tortabevonó csokoládé
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál étolaj
A tésztához a margarint felolvasztom, hozzáadom a cukrot és a tojássárgát, majd kikeverem, hogy a cukor feloldódjon. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatom. A felfutott élesztőt a kikevert tojással együtt a liszthez öntöm. Hozzáadom a tejfölt is, és jól összedolgozom. A tésztát 4 egyenlő részre elosztom. Az egyik lapot kinyújtom és a tepsibe teszem. Erre kenek lekvárt, majd a citromhéjjal ízesített cukros dió egyharmadát rászórom. Jöhet a következő lap erre is lekvár, cukros dió. A harmadik lapot is kinyújtom, a tepsibe teszem, rá ugyanúgy lekvár és dió. A negyediket kinyújtom és befedem vele a süteményt. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Amikor kihűlt, a fehér olvasztott csokoládéból készített mázzal leöntöm. A mázhoz a csokoládét megtöröm, hozzáadom az olajat és a margarint, majd gőz felett felolvasztom.
Nagyon finom és mutatós fehér csokival!
Domján Mária receptje.