Eredetileg a mogyorós pite díszítéséhez készült, de srácaim megállapították, hogy fincsi nasi is lehet akár… így került a receptek közé. Kapásból dupla adagot kellett görgetnünk kis kuktáimmal, hogy a pite díszítéséhez is maradjon belőlük.
- 10 dkg fehér csokoládé
- 1 evőkanál vaj
- natúr kukoricapehely összetörve
Három maréknyi kukoricapelyhet kis tálban kanál segítségével durvára törünk. Vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokit és a vajat, majd a gőzről levéve hozzátesszük a pehelydarabokat. Az arányok akkor jók, ha vizes kézzel szép kis gombócokat tudunk hempergetni. Sütőpapírra téve hűtőbe tesszük, amíg a csoki teljesen megköt… és hammmmm! 🙂 A dermedt csokis gömbökből egy párat összetörtem, szintén a pite díszítéséhez.
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.