- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál rum
- 2 tojássárgája
- 5 dkg margarin
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben. A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a maradék 1 dl langyos tejjel bedagasztjuk. Én mindig teszek hozzá még egy kis lisztet, mert túl lágy szokott lenni. Dagasztás után pici liszttel megszórjuk, és legalább 1 órahosszát kelesztjük. Ezután átdagasztjuk, elnyújtjuk, kiszaggatjuk. Letakarva még 30 percig kelesztjük, és nem túl forró olajban, kisebb lángon megsütjük. Én mindig fedő nélkül sütöm.
Szilágyi Ágnes receptje.