Tészta:
- 2 db készen vásárolt mézeslap (kb. 25×35 cm)
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 0,5 l tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor ízlés szerint
- 1 evőkanál vanília aroma
- 20 g zselatin
Zselé:
- 7 dl szénsavas narancsízű üdítőital
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- izlés szerint cukor
Először a zselét készítjük el. A pudingport, a cukrot a narancslével folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Félretesszük hűlni. A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot és a vanília aromát.
A tejszínt felverjük. Annyit kiveszünk belőle, hogy a süti tetejét megkenjük vele, a többit a túróhoz keverjük.
A zselatint 0,5 dl vízben előírás szerint elkészítjük, majd a tejszínes túróhoz kavarjuk. Az egyik mézeslapot tálcára tesszük, és a tejszínes túrókém felét rásimítjuk. A közben a langyosra hűlt zselét rákanalazzuk és elegyengetjük a krémen. A maradék krémmel befedjük a megdermedt /szinte azonnal dermed, ahogy rákentük a krémre/ zselét.
Ráhelyezzük a másik mézeslapot, és a félretett tejszínt rásimítjuk. Én színes cukordarával díszítettem.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!