A sütit Fanny unokámról neveztem el. Ő találta ki, hogy kétféle lekvár legyen benne, mert nem tudta eldönteni, melyiket használjam. Ezt a süteményt eredetileg is két különböző receptből állítottam össze. Nagyon finom!
A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg túró
A megkenéshez:
- sárgabaracklekvár
- meggydzsem
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
A tésztához a tojásfehérjehabot külön felvertem, a többi hozzávalót habosra kevertem és óvatosan beleforgattam a felvert habot. Közepes méretű tepsiben sütöttem meg. A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel sűrűre főztem. Kihűlés után hozzákevertem a margarint és az áttört túrót.
A tésztát kettévágtam. Az alsó lapot sárgabaracklekvárral vékonyan megkentem, majd rásimítottam a fele krémet. Erre jött a második lap, aminek a tetejét meggydzsemmel kentem meg, és rásimítottam a krém másik felét. A tetejére csokimáz került.
Mericsné Marika receptje.