Tésztához:
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor ( ha sima piskóta, ezt a mennyiséget liszttel helyettesítsük)
- 5 evőkanál étolaj
- 5 evőkanál tej
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 3 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 l tej
- 9 evőkanál cukor
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egy nagyobb edényben a tojássárgáját a cukrot, az olajat és a tejet habosra keverjük. A száraz anyagokat keverjük össze, majd adagokban szitáljuk hozzá az olajos tojássárgájás masszánkhoz. Végül pedig finom mozdulatokkal adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét is ügyelve arra, hogy ne törjük nagyon össze.175 °C-os előmelegített sütőben, 25 x 35 cm-es tepsiben, körülbelül 20-25 perc alatt megsütjük.
A pudingot a szokott módon elkészítjük.
Összeállítás: Amíg a piskóta sül elkészítjük a pudingot így lesz együtt idejük kihűlni. A pudingot mindig fedő alatt kevergetés nélkül hagyjuk hűlni.
A kihűlt piskótába egy fakanállal sűrűn lyukakat szúrkálunk majd ráöntjük a még langyos pudingot és elsimítjuk.
Németh-Szőke Henrietta receptje. Látogassátok megHeni a konyhában oldalt ,
ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!