- kb. 50 dkg szilva
- 30 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- 2 dl tej
- 4 tojás
- 12, 5 dkg vaj vagy margarin
- 32 dkg porcukor (12 dkg a tésztába + 20 dkg a tojásfehérjéhez)
- 3 evőkanál cukor
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál citromlé
- csipet só
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk, megforgatjuk a fahéjas cukorban. A tojás sárgákat habosra keverjük a 12 dkg porcukorral és a puha vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet, simára keverjük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A közepes méretű tepsit (20×30 cm) sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát, megrakjuk a fahéjas-cukros szilvával, körülbelül 35-40 percig sütjük (tűpróba!). A tojásfehérjét egy csipet sóval, citromlével és 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Rásimítjuk a sütemény tetejére, a hőt 150°C-ra mérsékelve visszatesszük a sütőbe, további 15-20 percre. A hab inkább csak száradjon! Világosra sütjük. Ha kicsit kihűlt, vizes késsel szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!