A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2-3 teáskanál fahéj
- 12 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 7 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- marcipán
- 1 tojásfehérje
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a tojást. A kakaóport, a sütőport és a fahéjat összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a masszához, majd egy órát a hűtőben pihentetjük. A tésztát tetszőleges vastagságúra nyújtjuk, korongokat szaggatunk és 200°C-on megsütjük. A marcipánt kinyújtjuk, tetszés szerinti formákat szaggatunk, majd a tojásfehérjével megkenjük a korongokat és rátesszük a marcipándíszeket.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!