- 12,5 dkg liszt
- 6 dkg vagdalt dióbél
- 11 dkg vaj vagy margarin
- 0,6 dl kristálycukor szorosan töltve (eredetileg barna cukor)
- 2 tojásfehérje
- 30 dkg eper
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 2,5 dl habtejszín
A morzsához keverd össze a lisztet, a diót, a vajat és a kristálycukrot. Szórd egyenletesen egy tepsibe és süsd meg előmelegített, közepes hőmérsékletű (180°C) sütőben kb. 20 percig. Néha keverd meg. Ha készen van, szórd a 2/3 részét egy közepes tepsibe.
A krémhez verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, a szeletelt eperrel és a citromlével. A tejszínt külön verd fel habbá és forgasd bele óvatosan az epres habba. Kanállal rakd rá ezt a masszát az egyenletesen a tepsiben lévő morzsalékra, utána szórd a félretett 1/2 morzsalékot a tetejére. Takard le celofánnal vagy alufóliával és tedd mélyhűtőbe legalább 6 órahosszára, vagyis amíg meg nem szilárdul. Kockákra vágva kínáljuk.
Christina Geller receptje.
Kép forrása: Receptváros