Első lap:
- 3 tojásfehérje habjába beleverünk
- 9 dkg cukrot
- 3 tojássárgáját
- 3 evőkanál kakaót
- 1 evőkanál lisztet – sütőpapírral kibélelt kerek tortaformában kisütjük
Második lap:
- 3 tojásfehérje habja
- 9 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 9 dkg darált dió
- 1-2 evőkanál zsemlemorzsa – természetesen ezt is kisütjük.
Krém:
- 5 evőkanál cukorból
- 5 tojássárgájából
- 1,8 dl tejből sűrű krémet főzünk, melybe a végén belekavarunk
- 1 csomag vaníliás cukrot – majd kihűtjük
Kikavarunk 30 dkg vajat (én nem szeretem margarinnal csinálni a tortákat, mert szerintem még a hűtőben sem tud a krém jól megkeményedni), apránként belekavarjuk a krémet, majd kétfelé osztjuk. Az egyik felébe még kavarunk 2 evőkanál kakaót, a másikba 2 evőkanál eperdzsemet és egy kis rumesszenciát. Mindkét lapot kétfelé vágjuk, és a következő sorrendben töltjük meg: Alulra csokis lap, rá csokis krém, utána diós lap és epres krém stb. A tetejét ha bevontuk az epres krémmel, a legegyszerűbb és legmutatósabb díszítés, ha a csokis krémből mindenféléket tortanyomóval rányomunk.