A tésztához:
- 20 dkg darált dió
- 8 tojás
- 8 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál liszt
A krémhez:
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál liszt
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl feketekávé
A tojássárgákat a porcukorral keverd habosra. A keményre vert fehérjét óvatosan forgasd bele, majd szintén vigyázva a lisztet és a diót is keverd bele. Egy kivajazott-lisztezett formába öntsd bele, és 180°C-on süsd meg. A krémhez a tejet a kávéval és a liszttel főzd nagyon sűrűre, majd hagyd kihűlni. A tojássárgákat az olvadt vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a dióval keverd habosra, majd az előző masszával dolgozd össze.
A megsütött, kihűtött tésztát vágd 3 részre, és töltsd meg krémmel, majd a külsejét is vond be krémmel. Ízlés szerint díszítsd dióval a tetejét és az oldalát.
Czine Zsuzsanna receptje.