A tésztához:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 10 dkg darált dió
- 5 ml rum
- 20 dkg felvert tejszínhab
A mázhoz:
- fehér és barna csokoládé
A 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet és a diót is. Kerek, kb. 26 cm átmérőjű tortaforma alján 6 db egyforma vastagságú lapot sütünk 180°C-ra előmelegített sütőben.
A krémhez a pudingport a tejben, cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre vert tejszínhabot, a diót és a rumot is. A krémet a lapok közé töltjük, majd a felső lap tetejét bevonjuk a fehér és barna csokival. Tejszínhabbal díszítjük.
Molnár Andrea receptje.