Még soha nem készítettem el ezt a süteményt, bár a fiam nagyon szereti, és most már rákényszerültem, mert sehol sem tudtam beszerezni. Formára nem igazán úgy sikerült, mint ahogy szerettem volna, de az íze az nagyon finom!
- 4 tojás
- 34 dkg porcukor
- 36 dkg liszt
A tetejére:
- mazsola vagy dió (aki szereti)
A 4 egész tojást jól kikavarjuk a cukorral (kb. 20 perc), majd a lisztet hozzáadva még további kb. 10 percig kavarjuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk, belisztezzük, és rögtön kiskanállal kis halmokat teszünk bele, ami magától szétfolyik. A tetejére tehetünk mazsolát, vagy diót, én most nem tettem. A halmokat 20-22°C melegen egy éjszakán át pihentetjük, ekkor „kalaposodik”, és másnap reggel sütjük. 160-170°C-ra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt elkészül.
Kiss Imréné Magdi receptje.