- 15 dkg darált mandula vagy dió
- 15 dkg cukor
- 1,2 dl tejszín
- 1 evőkanál cappuccino por (azonnal oldódó)
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg tejcsokoládé
- 2 tojásfehérje
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor és kakaó
A cappuccino port a megforrósított tejszínben feloldjuk, majd beletördeljük a kétféle csokit és állandó keverés mellett felolvasztjuk. Egy éjszakán át hideg helyen tartjuk. A tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük. Belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a darált mandulát vagy diót is. A tésztát szélesebb szájú nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe 60 db, kb. 2,5 cm átmérőjű halmot nyomunk. Kb. 3 órahosszat száradni hagyjuk.
Előmelegített sütőben 150°C-on 40 percig sütjük, majd kikapcsolt sütőben 10 percig pihentetjük. A hideg csokikrémet habosra keverjük és megkenjük vele az estikéket, majd összeragasztjuk őket kettesével. Végül kakaóval vagy porcukorral meghintjük.
Erősné Hernádi Anikó receptje.