Tészta:
- 22 dkg vaj vagy 10 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- kevés tej vagy tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
- 4 tojás
- 27 dkg cukor
- 22 dkg darált dió
- savanykás lekvár
22 dkg vajból vagy 10 dkg zsírból, 10 dkg cukorral, 30 dkg liszttel, 1 egész tojással és egy sárgájával, kevés tejjel vagy tejföllel és 1/2 csomag sütőporral tésztát gyúrunk. Kettévesszük. Az egyik felét késfoknyira nyújtjuk, majd zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk (22 × 34 cm).
Közben elkészítjük a tölteléket: 4 tojássárgáját 27 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 22 dkg darált diót és a 4 tojás keményre vert habját. A tepsiben lévő tésztát megkenjük savanykás lekvárral, a diós tölteléket rákenjük a lekvárra, majd a félretett tésztát kinyújtjuk és beborítjuk a süteményt. Lassú tűznél sütjük (160-170°C). Porcukorral meghintve tálaljuk.
Havasi Fejes Zsuzsa receptje.