- 50 dkg liszt
- 12 dkg margarin vagy 10 dkg puha szobahőmérsékletű vaj
- 2 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
A töltelékhez:
- 50 dkg reszelt alma
- őrölt fahéj ízlés szerint
- meggylekvár
A tetejére:
- 1 felvert tojás
- 1-1 evőkanál dió és kristálycukor keveréke
A szóráshoz:
- porcukor
A lisztet összekeverem a sütőporral, a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojásokat, a cukrot és a tejet. Jól összedolgozom, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. A tésztát a hűtőbe teszem úgy félórára. Ezután három részre osztom, enyhén lisztezett felületen kinyújtom egyenként mind a hármat 3-4 mm vastag téglalapra. Kivajazott/lisztezett, 20 × 30 cm-es tepsibe teszem az első lapot. Ráteszem a reszelt almát, megszórom az őrölt fahéjjal. Erre jön a második tésztalap, melyre rákenem a lekvárt, majd ennek a tetejére jön a harmadik lap. A tetejét megszurkálom villával, lekenem a felvert tojással, és cukrozott dióval megszórom. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. A kihűlt süteményt hosszúkás szeletekre vágom, porcukorral meghintve tálalom.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!