- 6 tojás
- 2 csomag Manner babapiskóta
- 5 evőkanál cukor
- 50 dkg mascarpone sajtkrém
- nagy adag tejeskávé
- rum
- 1 tábla Boci csoki (lereszelve)
- kakaópor
A tojások sárgáját kézi mixerrel kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarpone krémet, utoljára pedig belekeverjük a tojások felvert habját. A kávéba beleöntjük a rumot (ebbe mártogatjuk a babapiskótákat), majd előveszünk egy nem túl magas, szögletes tálat. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a rumos kávéba, majd szorosan egymás mellé rakjuk. Ha egy sor megvan, öntsünk rá egy réteg krémet, hintsük meg kakaóporral, majd a reszelt csokival. Így rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak: babapiskóta, krém, kakaópor, csokireszelék… Egy napig pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek, óvatosan szeleteljük!
A tál ideális mérete 10 × 30 × 10 cm, így kb. 3 réteg magas lesz, és könnyű kiemelni szeleteléskor.
Anita receptje.