Kókuszos tészta:
- 5 db tojásfehérje
- 10dkg kristály cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál rétesliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 vaníliáscukor
- 1’citrom leve és héja
Kakaós-diós tészta:
- 15 dkg darált dió
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 evőkanál rétesliszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 5 db tojásfehérje
- 15 dkg cukor
Krém:
- 6 dl tej
- 1 db vaníliáscukor
- 20 dkg cukor
- 2 tasak vanília ízű pudingpor
- 10 db tojássárgája
- 25 dkg vaj
- 5 ek csokoládéforgács+kókuszreszelék
Kókuszos tészta
A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk.
A lisztbe keverjük a sütőport és a kókuszreszeléket.
Egy közepes sütőtepsit kibéleljük zsírpapírral, és a masszát belesimítjuk egyenletesen. Süssük 180 °C-on, 15 percig.
Kakaós-diós tészta
Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát . A diót és a sütőport a lisztbe keverjük, és a kakaót beleszitáljuk. A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, és a diós-kakaós lisztet belekeverjük. Ezt is úgy sütjük ki, mint a fehéret.
Krém
A pudingport habverővel beledolgozzuk, a tejbe és feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett beledolgozzuk a tojássárgákat. Levesszük a tűzről, és alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük. Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről, és addig keverjük, míg csak bírjuk. Aztán lehűtjük.
Ha a pudingos sárga krém már félig kihűlt, akkor a puha vajat robotgéppel beledolgozzuk krémes állagúra. A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokiforgácsot és kókuszreszeléket szórunk. Tegyük hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára, és utána szeletelhetjük.
Locskai Józsefné receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltsére!