Hát ez a sütemény nagyon sok tojással készül, de megéri elkészíteni, mert a krém valami csodálatosan könnyed és nagyon finom. A piskóták elkészítese sem kíván nagy szakértelmet, úgyhogy a kezdő háziasszonyok bátran fogjanak hozzá.
Kókuszos piskóta:
- 5 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- csipetnyi só
- 2 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
Diós piskóta:
- 5 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- csipetnyi só
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
Krém :
- 4 dl tej
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 10 tojássárgája
- 15 dkg mascarpone
- 25 dkg vaj
Díszítés :
- reszelt étcsokoládé
A kókuszos piskótához, a tojásfehérjét a sóval habbá verjük, majd félidőben hozzáadjuk a cukrot és kemény, fényes habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a többi hozzávalóval. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 22 x 32 cm – es tepsibe simítjuk és 180 °C – on, kb 15 – 20 percig sütjük.
A diós piskótához, a tojásfehérjét a sóval habbá verjük, majd félidőben hozzáadjuk a cukrot és kemény, fényes habbá verjük, majd összeforgatjuk a többi hozzávalóval. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 °C – on, kb 15 – 20 percig sütjük.
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd simára keverjük a pudingporral és a tejjel. Alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük.. Ha a krém már langyosra hűlt, habosra keverjük a vajjal és a krémsajttal, majd ízesítjük vaníliával.
A kókuszos tésztára rákenjük a krém 2 / 3 – át, ráhelyezzük a diós piskótát, majd a tetején elsimítjuk a megmaradt krémet és étcsokoládét reszelünk rá.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!