Tésztához:
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 12 dkg kókuszzsír
- 10 dkg gyümölcscukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 20 dkg tönkölybúza liszt (fehér)
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 6 evőkanál gyümölcscukor
- 9 dl tej
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Krémhez:
- 0.5 kg eper (lehet fagyasztott is)
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag étkezési zselatin
- 3 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg gyümölcscukor (darálva)
Először a pudingokat készítjük el. Mindkét pudingot 4,5 dl tejben 3-3 evőkanál cukorral a szokásos módon megfőzzük és teljesen kihűtjük. A tésztához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt 30 x 20 centiméteres tepsibe öntjük és a pudingokat felváltva a tésztán elosztjuk. Körülbelül 175 °C-ra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük és kihűtjük. Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel kikeverjük. Ha fagyasztott epret használunk, először kiolvasztjuk, majd ugyanúgy járunk el, mint a friss eprenél. A zselatint kevés vízzel simára dolgozzuk és a mikróban felolvasztjuk, kicsit hagyjuk hűlni, majd az eperhez adjuk. A mascarponét a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, végül hozzáadjuk az eperhez. A tejszínt jó keményre felverjük és összekeverjük az epres krémmel. A kihűlt tésztára simítjuk és szeletelésig hűtőbe tesszük.
Mészáros Erika receptje.