Hozzávalók 9 darabhoz ( 7,8 g ch / darab,ha csokiban is mártva van )
- 1 csomag update leveles tészta
- 100 g mascarpone
- 100 g skyr natúr ( vagy görög joghurt, krémsajt, mascarpone )
- 100 g habtejszín
- 1 csomag habfixáló ( 7 g ch )
- 1 lapzselatin
- 100 g eper ( akár málna,erdei vegyes gyümölcs is lehet )
- vanília
- lovely sweet
- 1 tojássárgája a kenéshez
- kevés olaj
A felolvasztott tésztán még nyújtottam egy kicsit, majd 9 csíkra vágtam. A habroló formákat vékonyan leolajoztam, majd feltekertem a tésztacsíkokat.Tojássárgájával kentem. 190 °C-on, kb 25-30 percet sütöttem. Az epret turmixoltam, leszűrtem, majd egy vízben áztatott, kinyomkodott, felmelegített lapzselatinnal össze kevertem, és hűtőben hűtöttem. A habtejszínt a habfixáló felével keményre vertem. A mascarponét, skyr-t is össze kevertem, majd hozzátettem a zselatinlapos epret. Habverővel keményre vertem, és ment bele a fixáló másik fele. (sajnos, a habfixáló cukrozott, bár csak 7 g van 1 csomagban, ha valaki mindenképp kihagyná, akkor 2 lapzselatint javaslok a krémbe pluszba tenni, sajnos nálam pont elfogyott ) Legvégül a tejszínhabot forgattam hozzá ,óvatosan. Kicsi hűlt a hűtőben, majd betöltöttem az olvasztott csokiba mártott rolókat.
Személyes vélemény : a krém picit lágy lett,így több zselatin kell bele.A leveles tészta nem lett olyan ropogós,mint a hagyományos,és olyan vékonyra sem lehetett nyújtani,hogy meglegyen az az igazi roppanós állaga.
Takács Ildikó receptje.