A piskótához:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
Az epres töltelékhez:
- 30 dkg friss vagy mirelit eper
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál víz
- 8 dkg cukor
A vaníliakrémhez:
- 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 12 dkg cukor
A tetejére:
- 1 csomag omlós keksz
A tojásokból, a lisztből és a cukorból piskótát sütünk. Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 170°C-on megsütjük.
Az epertöltelékhez az epret egy kis lábasba tesszük a cukorral, majd egy fakanállal pépesre törjük. A pudingport simára keverjük 2 evőkanál vízzel, majd felfőzve besűrítjük az epret. A piskótát visszatesszük a tepsibe. A forró epertölteléket a kihűlt piskótára kenjük.
A vaníliakrémhez a pudingport tejjel és a cukorral sűrű pudinggá főzzük, majd az így kapott pudingot óvatosan elkenjük az epres tölteléken. A puding tetejét kirakjuk keksszel. Hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük. Néhány órával később, vagy másnap a kekszek mentén szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!