A piskótához:
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 50 dkg krémes túró
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom kifacsart leve
- 10 lap zselatin
- 6 evőkanál víz
A díszítéshez:
- 50 dkg eper
- 3 csomag tortazselé (Dr. Oetker)
A piskótalapot a megszokott módon elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és héjával. A 10 db zselatinlapot vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és melegítve feloldjuk a 6 evőkanál vízben. Elkeverjük 3-4 evőkanálnyi túrós krémmel, majd a túró egészéhez adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túrós krémbe forgatjuk. A piskótalapra simítjuk a túrós tölteléket, ezután hűtőben pihentetjük 3-4 órán át. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk, és kirakjuk vele a tortánk tetejét. A tortazselét a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük, és az epret szépen bevonjuk vele. Hűtőben tartjuk, amíg a zselé megdermed, ezután szeletelve kínáljuk.
Boribonka receptje.
Bokor Éva mondta
Gratulálok a sütikhez, nagyon gusztusosak!
Web Cukrászda mondta
Nagyon szépen köszönjük! 😉