Tészta:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 15 dkg porcukor
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 2 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 20-30 dkg eper
Egy tálban elmorzsoljuk a sütőporos lisztet a margarinnal, majd hozzáadva a többi alapanyagot gyorsan tésztává gyúrjuk. Egy órát hűtőben pihentetjük. Eközben a túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral, 2 tojássárgájával és a a reszelt citromhéjjal. A 4 tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a túrós masszába. A tésztát a hűtőből kivéve két részre osztjuk, kinyújtjuk akkorára, hogy egy 25 × 35 cm-es tepsibe az első lapot belefektethessük alulra. Rákenjük a túrós masszát, erre kerül az eper, majd befedjük a másik tésztalappal. Előmelegített sütőben 180°C-on 40-45 percig sütjük. A tetejére porcukrot szórunk.
A túró alá lehet szórni búzadarát, hogy a tészta ne ázzon el. Lehet meggyel és cseresznyével is készíteni!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.