A tésztához:
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál kakaópor
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a vizet, és addig keverjük, míg a cukor fel nem oldódik. Külön felverjük a tojások fehérjét kemény habbá. A tojássárgájához adjuk a lisztet, a kakaót, majd a tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Egy 22 × 32 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 16-20 percig sütjük közepes lángon, vagyis 170-180°C-ra előmelegített sütőben. Miután megsült, nedves konyharuhába csavarjuk és úgy hagyjuk kihűlni.
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3-5 evőkanál cukor ízlés szerint
- 250 ml tej
- 10 g zselatin
- 250 ml tejszín
- friss eper
Szántó Hajnalka receptje.