Sárga piskóta:
- 2×6 tojás
- 2×15 dkg rizsliszt
- 2×12 dkg cukor
- 2×1/2 csomag sütőpor
Kakaós piskóta:
- 6 tojás
- 12 dkg rizsliszt
- 3 dkg kakaópor
- 12 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 3 csomag eperízű pudingpor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 9 dl rizsital
- 6 evőkanál cukor
- 20 – 30 dkg eper
- 25 dkg laktózmentes margarin + eperlekvár / elhagyható
A sárga piskótához a tojások fehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. A maradék cukorral habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt 25 × 35 cm-es tepsiben, 175 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Sütőből kivéve rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk. Készítünk még egy sárga piskótát. A barna piskótát is ugyanígy készítjük el, de a liszthez a kakaóport és a sütőport hozzászitáljuk. A krémhez a pudingport és a keményítőt összekeverjük, majd sűrűre főzzük a tejjel és a cukorral. Tűzről levéve folpackkal letakarva kihűtjük. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük és felkockázzuk. A margarint habosra kavarjuk és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük. Kiveszünk belőle 4 evőkanálnyit a süti tetejére. A maradék krémhez hozzáadjuk a felkockázott epret. Az egyik sárga piskótát tálcára tesszük, megkenjük eperlekvárral, és az epres krém felét elsimítjuk rajta. Ráhelyezzük a barna piskótát, ezt is megkenjük lekvárral, majd a krém másik fele kerül rá. Ezt a másik sárga piskótával fedjük be. Kjcsit nyomkodjuk meg. A félretett krémet elsimítjuk a piskótán. Felmelegített eperlekvárt csorgatunk rá tetszés szerint.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!