A piskótához:
- 4 tojás
- 8 dkg cukor (én 2 evőkanál négyszeres cukorpótlóval készítettem)
- 10 dkg liszt
A krémhez:
- 10 dkg fehér csoki
- 5 tojás sárgája
- 10 dkg cukor (vagy cukorpótló)
- 4 dl habtejszín kemény habbá verve
- 1 teáskanál zselatinpor
- 15 dkg eper felkockázva
- 8-10 mentelevél aprítva
A díszítéshez:
- kb. 20 dkg egyforma nagyságú eper
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert és átszitált lisztet. A masszát tortaformába öntjük, melynek az alját sütőpapírral kibéleljük. 160 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt kivesszük a formából, elmossuk a formát, majd visszatesszük a tortalapot. A tortaforma oldalát szorosan kirakjuk a díszítésre szánt eperszemekkel. Ehhez a szemeket állítva 3 részre vágjuk.
A mousse-hoz gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokoládét és félretesszük. a tojássárgáját gőz fölött habzásig melegítjük a cukorral, majd kihűlésig habbá verjük. A tojássárgás habhoz keverjük a felvert tejszínhabot, az olvasztott csokit és a fél dl vízben kicsit megmelegített zselatint. Ehhez a krémes masszához keverjük a felkockázott epret és az összevágott mentaleveleket. A krémet az előkészített tortaformába töltjük, hűtőszekrényben dermesztjük 2-3 órán át. Csak leírni volt bonyolult, elkészíteni nagyon egyszerű.
Bodnár Éva receptje az Házias ízek Éva konyhájából oldalról.