Tészta:
- 6 dkg vaj
- 6 dkg méz
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- csipet só
- 1 tasak sütőpor ( 12 g )
- 1 dl tej
Eperszósz:
- 50 dkg eper
- pár csepp citromlé
- kb 10 dkg cukor
- 50 ml amaretto ( elhagyható )
Továbbá:
- 15 dkg kókuszreszelék
A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, egy 20 x 30 cm – es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A tésztához, a vajat a mézzel összemelegítjük, a tojást habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk vajas mézet, a tejet és a sóval, sütőporral vegyített lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 25 perc alatt – tűpróba – megsütjük.
A megtisztított epret feldaraboljuk, majd egy botmixerrel pürésítjük, ezután hozzáadjuk a cukrot, a citromlét – a likőrt – és szószos állagúra forraljuk.
A kihűlt tésztát kb 4 – 5 cm – es kockákra vágjuk, eperszószba mártjuk és kókuszreszelékbe hempergetjük.
Baloghné Kele Judit receptje. Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!